Frukostbröd toppad med sesamfrön

 
Vaknade i morse med ett sug på nybakat bröd, så bestämde mig för att ge det ett försök. Slutade med att brödet stod i ugnen över en timme på 200 grader och var fortfarande lite kladdig inuti, det bekymrar mig. Men brödet vart jätte gott i alla fall, speciellt med lite smör och skivad ost.
Brödet är toppat med sesamfrön och solrosfrön, det är även glutenfritt mjöl och naturell kvarg i degen.
 
Igår blev jag upplockad av Sofia, vi åkte hem till henne och hon bjöd på sushi. Jätte god sushi, där ifrån ska jag beställa flera gånger! ESA Sushibar vid tågstationen i Gävle. Mår alltid som bäst med hennes närvaro, i vanligt fall bor hon i Stockholm... Man blir alltid inspirerad av hennes matlagning av både godsaker och måltider, se hennes blogg här eller hennes facebook här för inspiration!
 

Kycklingsoppa med matmuffins

 
 
Receptet ser ni ovan. Igår hittade jag detta recept ur en mataffärs egna tidning, älskar att hitta små recept i dessa "tidningar". Gårdagens måltid blev en kycklingsoppa med morötter, spenat och smaksatt med curry. Jag är inte dessvärre så händig i köket, men den soppan blev bra och ätbra!
Till soppan skulle man servera matmuffins, degen blev otroligt gott. Ska nog göra samma deg fast i en långpanna så det blir en limpa istället nästa gång.
 
Vad är er favoriträtt?
 

Vee Speers

Dessa två skönheter fick jag i julklapp av Adams föräldrar, två tavlor från Vee Speers, ni kan hitta de på Fotografiskas hemsida. 


Birthday Girl är min favorit! Vilken är er? Någon ovan eller någon annan från Vee Speers sortiment?

Jag älskar hur ljuset skiner in genom fönstren i vardagsrummet, det är så ljust och fint.
Då vi köpte soffan stod det mellan en svart och en ljusgrå färg, jag är så glad i efterhand att vi valde den ljusgråa färgen istället för svart! På soffbordet står mitt vackra Matues Fjärilsfat som jag fick av Adam i födelsedagspresent i höstas. Birthday Girl tavlans klänning, tillsammans med kuddarna i soffan och med Mateus fjärilsfatet förstärks de rosa färgerna så fint i vardagsrummet!

Blommorna i fönstret måste få nya krukor, tänkte mig långa vita. Sedan de guldiga änglarna i fönstret står där just nu provisoriskt eftersom jag inte hittar någon annan plats åt de...


 
2 kommentarer
publicerat i Inredning
Taggar: fotografiska, inredning, ljusinsläpp, rosa, vardagsrum, vee speers
Visa fler inlägg